5/16/13

Νέο ψήφισμα των γονιών του 5ου παιδικού σταθμού Κορυδαλλού

αναδημοσιεύουμε τα ψηφίσματα της Γ.Σ. των γονιών του 5ου παιδικού σταθμού Κορυδαλλού που αγωνίζονται για να μην κλείσει ("απομακρυνθεί" κατά τη δημοτική αρχή).

Όχι στο κλείσιμο των Παιδικών Σταθμών

Εμείς οι γονείς του 5ου Παιδικού Σταθμού πραγματοποιήσαμε γενική συνέλευση στις 24-4-2013 στα σκαλιά του Παιδικού Σταθμού και αποφασίσαμε τα εξής:

  • Καταγγέλουμε την απαράδεκτη στάση της Δημοτικής Αρχής η οποία με γελοίους και προσχηματικούς τρόπους μας απαγόρευσε ουσιαστικά να πραγματοποιήσουμε τη συνέλευση μέσα στον Παιδικό Σταθμό. 
  • Καταγγέλουμε την απαράδεκτη στάση της Δημοτικής Αρχής η οποία προσπάθησε να μας φιμώσει στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 18-3-2013. Μπροστά στην αποφασιστική στάση μας δεν τα κατάφερε και κατά τη συνεδρίαση διαπιστώθηκε ότι το κλείσιμο του 5ου Παιδικού Σταθμού και η γενικότερη υποβάθμιση των κοινωνικών υποδομών στην πόλη μας αποτελούν πολιτική απόφαση και επιλογή της Δημοτικής Αρχής.
  • Δηλώνουμε για ακόμη μια φορά ότι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να μην κλείσει ο σταθμός. Επαναλαμβάνουμε ότι αυτός ο αγώνας δεν αφορά μόνο στο δικό μας σταθμό αλλά στο αίτημα για κοινωνικές υποδομές, δημόσιες και δωρεάν για όλους τους δημότες.
  • Καλούμε όλους τους γονιούς όλων των Παιδικών Σταθμών να αναπτύξουν συντονισμένα τη δική τους αντίσταση στο πολύ πιθανό ενδεχόμενο που ομολογήθηκε από το δήμαρχο στο Δημοτικό Συμβούλιο να κλείσουν όλοι οι Παιδικοί Σταθμοί της πόλης λόγω υποχρηματοδότησης.
  • Απαιτούμε: Δημόσιους και δωρεάν Παιδικούς Σταθμούς χωρίς τροφεία που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες γονιών και παιδιών στο σύνολο του Δήμου.

Η Γ.Σ. των γονιών του 5ου Παιδικού Σταθμού 

* εδώ το προηγούμενο ψήφισμα