9/19/13

Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Περιβολάκι Νίκαιας


Αντιφασιστική συγκέντρωση την Πέμπτη 19/9, στις 6.30μμ, στο περιβολάκι (Πλ. Δαβάκη) στη Νίκαια


Σήμερα Πέμπτη 19/9, στις 7.00μμ, ήταν προγραμματισμένη ομιλία του Μιχαλολιάκου και του Λαγού στα «γραφεία» της φασιστοσυμμορίας στη Νίκαια. Το θέμα ήταν «το αριστερό παρακράτος» και ερχόταν σε συνέχεια των φασιστικών πρόκλησεων μετά την τραμπούκικη επίθεση που πραγματοποίησαν στο Πέραμα. Δεδομένης, όμως, της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από Νικαιώτη Χρυσαυγίτη και την ογκώδη πορεία οργής που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 18/9 στο Κερατσίνι, το κάλεσμα για την ομιλία κατέβηκε αρχικά από το κεντρικό site της Χρυσής Αυγής και κατόπιν και από το blog του τοπικού τους πυρήνα στη Νίκαια.

Αντιφασίστες/στριες από τις περιοχές του Πειραιά είχαμε ήδη προσανατολιστεί να υπάρξει κάλεσμα για συγκέντρωση στο περιβολάκι (πλ. Δαβάκη) στη Νίκαια. Και παρά την υποστολή του φασιστικού καλέσματος κρίνουμε απαραίτητη και σημαντική την πραγματοποίηση της αντιφασιστικής συγκέντρωσης. Για να μην αφήσουμε το περιθώριο στους φασίστες να την ανακοινώσουν και να την πραγματοποιήσουν τελευταία στιγμή, κρίνοντας ότι δεν υπάρχει δυναμική αντιδράσεων. Για να συνεχίσουμε την αποστολή το μηνύματος στους τραμπούκους και δολοφόνους ότι θα τους γυρίσουμε πίσω στις τρύπες τους. Εξάλλου, τα γραφεία τους είναι έτσι κι αλλιώς ανοιχτά κάθε Πέμπτη απόγευμα.

Ακόμα περισσότερο μετά το όργιο καταστολής που ακολούθησε την ολοκλήρωση της χθεσινής πορείας στο Κερατσίνι, με δεκάδες συλληφθέντες που τους αποδόθηκαν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος παρότι προσήχθησαν από καφετέριες, πολυκατοικίες ή απομακρυσμένα στενά, με έναν διαδηλωτή να έχει χάσει το μάτι του από ευθεία βολή δακρυγόνων, με βίντεο που δείχνουν για άλλη μια φορά την αγαστή συνεργασία αστυνομίας-φασιστών («αγανακτισμένων πολιτών»). Ενάντια στις παρακρατικές συμμορίες και την κρατική καταστολή, ούτε σπιθαμή στους τραμπούκους και δολοφόνους.


ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ 
ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ


Αντιφασίστες/στριες από τις περιοχές του Πειραιά

* Επίσης: Νέα συγκέντρωση διοργανώνουν σήμερα Πέμπτη τα συνδικάτα και οι μαζικοί φορείς του Πειραιά, στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Δαβάκη στο Περιβολάκι της Νίκαιας,για να καταδικαστεί η πρόκληση της Χρυσής Αυγής, που τολμάει να διοργανώσει συγκέντρωση στη Νίκαια.