12/11/14

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΗΞΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

(από τη συνέλευση του κατειλημμένου Πνευματικού Κέντρου)

Το πρωί της Τετάρτης 10 Δεκεμβρίου καταλάβαμε το Πνευματικό Κέντρο Κορυδαλλού σε ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας Νίκο Ρωμανό για “μια ανάσα ελευθερίας” μέσω εκπαιδευτικών αδειών. Μετά την απόφασή του να σταματήσει δικαιωμένος την επί 31 ημέρες απεργία πείνας και (από σήμερα) δίψας, αποφασίζουμε τη λήξη της κατάληψης στα πλαίσια της οποίας συναντήθηκαν και έδρασαν από κοινού άνθρωποι με διάθεση συνέχισης αυτής της εμπειρίας.

Ο ανυποχώρητος αγώνας του Νίκου Ρωμανού πυροδότησε ένα πλατύ και πολύμορφο αυτοοργανωμένο κίνημα αλληλεγγύης που αν αποτιμήσει τις δυνατότητες και τα όριά του, μπορεί να αποτελέσει παρακαταθήκη για το μέλλον. Η δικαίωση του αιτήματός του είναι αποτέλεσμα πρωτίστως του δικού του αγώνα, αλλά και του κινήματος αλληλεγγύης και όχι των όποιων κοινοβουλευτικών χειρισμών και πολιτικών παιχνιδιών.

To κράτος έκτακτης ανάγκης συνεχίζει την καταστροφή της κοινωνίας ισοπεδώνοντας κάθε πτυχή της ζωής μας. Δημόσιος πλούτος ξεπουλιέται, εργασιακά και κοινωνικά κεκτημένα καταργούνται και ενα καθεστώς σύγχρονου ολοκληρωτισμού σφίγγει ασφυκτικά την καθημερινότητά μας. Στο στόχαστρο βρίσκονται όσοι επιμένουν να αντιστέκονται και να δρούν ενάντια στην κοινωνία-φυλακή. Αυτοί αποτελούν τον εσωτερικό εχθρό για τον οποίο προορίζονται οι φυλακές τύπου Γ και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Τίποτα δεν τελείωσε - όλα συνεχίζονται
στους δρόμους της αντίστασης
δημιουργώντας αυτοοργανωμένες κοινότητες αγώνα.

Όχι στις φυλακές τύπου Γ

Αλληλεγγύη στους στους σύριους πρόσφυγες
Αλληλεγγύη σε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους

Αθώωση όλων των συλληφθέντων των κινητοποιήσεων
της 5ης και 6ης Δεκέμβρη

Συνέλευση κατειλημμένου Πνευματικού Κέντρου Κορυδαλλού