3/20/18

Εκδίκαση της αγωγής της Αγγελικής Κουτσουμπού

Στις 22 Mαρτίου 2018 εκδικάζεται η αγωγή της Aγγελικής Kουτσουμπού κατά της βάρβαρης αστυνομικής επίθεσης στις 6 Δεκέμβρη 2009 που οδήγησε στον βαρύτατο τραυματισμό της.

Η διαδήλωση της 6ης Δεκέμβρη 2009, στην πρώτη επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, χτυπήθηκε άγρια από τις αστυνομικές δυνάμεις. Η πρώτη επιχειρησιακή εμφάνιση της νεοσύστατης τότε ομαδας ΔΕΛΤΑ ήταν η δολοφονική κατασταλτική επίθεση στο μπλοκ του ΕΕΚ στην πλατεία Συντάγματος όπου και παρ’ ολίγο να χάσει τη ζωή της η συντρόφισσά μας και ιστορική αγωνίστρια Αγγελική Κουτσουμπού.

Η αστυνομική μοτοσυκλέτα οδηγούμενη από τον Θεμιστοκλή Ποιμενίδη την χτύπησε, την τίναξε στον αέρα, ενώ ο συνεπιβάτης Iωάννης  Zαφειράκης χτυπούσε με το γκλοπ στο κεφάλι της. Eκτός από την βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση (υποσκληρίδιο αιμάτωμα, υπαραχνοειδή αιμορραγία, θλάση εγκεφάλου), από το χτύπημα υπέστη ρωγμώδες κάταγμα του λιθοειδούς με αποτέλεσμα την μερική απώλεια ακοής, ενώ έσπασαν όλα τα εμπρόσθια αριστερά πλευρά.

Συγχρόνως, δεκάδες διαδηλωτές από το ίδιο μπλοκ χτυπήθηκαν άγρια, με αποτέλεσμα ο γιατρός που περιέθαλπε την Aγγελική Kουτσουμπού, Δημήτρης Γεωργίου, να έχει σήμερα μισοπαράλυτο το δεξί του χέρι από τη θλάση τένοντος που υπέστη από τα χτυπήματα των γκλοπς. Ακολούθησαν μαζικές συλλήψεις και μια σειρά δικών ενάντια στους αγωνιστές.

H βάρβαρη αστυνομική επίθεση ήταν μια εν ψυχρώ σχεδιασμένη εγκληματική ενέργεια υπό την επίβλεψη του υπουργού «Προστασίας του Πολίτη» Xρυσοχοΐδη του ΠAΣOK. Στόχος ήταν η καταστολή και η τρομοκράτηση του μαζικού κινήματος στο πλαίσιο της ξεδιπλούμενης αντιεξεγερτικής εκστρατείας του κράτους ενάντια στην αναπτυσσόμενη κοινωνική δυναμική που προέκυψε από την κοινωνική εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008.

Παρά τη βιαιότητα της επίθεσης και τους βαρείς τραυματισμούς καμιά εισαγγελική αρχή δεν έκρινε ότι χρήζει έρευνας. H υποβληθείσα μήνυση της Aγγελικής Kουτσουμπού απορρίφθηκε και ηεπίθεση κατά της διαδήλωσης και ο τραυματισμός της θεωρήθηκε «τροχαίο ατύχημα». Η υπόθεση εκδικάστηκε από ένα μονομελές πλημμελειοδικείο και ο αστυνομικός Ποιμενίδης καταδικάστηκε σε 12μηνη φυλάκιση με αναστολή για τροχαία παράβαση, ενώ ο δεύτερος αστυνομικός δεν παραπέμφθηκε καν σε δίκη.

Τώρα, καθώς βαδίζουμε στον 9ο χρόνο από εκείνα τα τραγικά γεγονότα πρόκειται να εκδικαστεί η αγωγή της Aγγελικής Kουτσουμπού κατά των αστυνομικών και κρατικών αρχών που ευθύνονται για τον τραυματισμό και την μερική αναπηρία της.

Δεν ξεχνάμε τη βάρβαρη αστυνομική επίθεση και την χρόνια δικαστική συγκάλυψη όλων των υπεύθυνων.

Οργάνωση και αγώνας ενάντια στο κατασταλτικό αστυνομικο-δικαστικό σύμπλεγμα εξουσίας.

Όλοι στo δικαστήριo την Πέμπτη 22 Mαρτίου, 10 π.μ. (19o διοικητικό Πρωτοδικείο Aθηνών, 1ος όροφος, αίθουσα A-1, Λουΐζης Pιανκούρ 85 – Aμπελόκηποι, σταθμός Mετρό Πανόρμου)

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος
Pasamontaña