2/11/14

Από την εκδήλωση για τη δίωξη των οροθετικών γυναικών

Την Κυριακή 9/2 στο Πνευματικό Κέντρο Κορυδαλλού είχαμε την ευκαιρία -με αφορμή την προβολή του ντοκιμαντέρ Ruins/Ερείπια της Ζωής Μαυρουδή- να βρεθούμε και να συζητήσουμε για την κατασταλτική επιχείρηση ενάντια στις τοξικοεξαρτημένες οροθετικές γυναίκες τον Απρίλη του 2012, τις κατασταλτικές επιχειρήσεις ενάντια στις αποκλεισμένες κοινωνικές ομάδες και την ολοένα αυξανόμενη βαρβαρότητα του σύγχρονου ολοκληρωτισμού που στοχεύει όσους/ες δε χωράνε στα όρια που κάθε φορά θέτει η κυρίαρχη εξουσία.

Έγιναν τοποθετήσεις από συμμετέχοντες στον Κοινωνικό Χώρο για την Υγεία και γιατρούς εργαζόμενους στο Κρατικό Νίκαιας (Λυκούργος Κ.), από συμμετέχοντες στις «συλλογικές δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης του 18άνω» (Μάριος, Κ. Μάτσα), από τους συντελεστές της ταινίας η δημοσιογράφος Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου, από συντρόφους και κατοίκους των περιοχών μας, ενώ έγινε γραπτή παρέμβαση από την ομάδα Negrorojo.

Ευχαριστούμε όσους και όσες ήρθαν και συμμετείχαν, κατοίκους του Κορυδαλλού και των γύρω περιοχών, συναγωνιστές/τριες από αυτοοργανωμένα εγχειρήματα και όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης. 

εδώ υπάρχει η εισήγηση της εκδήλωσης
εδώ το συνοδευτικό 4σέλιδο με στοιχεία από τη διεθνή κατάσταση όσον αφορά την ποινικοποίηση της ασθένειας (με έμφαση στον HIV)
και στις παρακάτω σελίδες διάφορες πληροφορίες για την υπόθεση:
ruins-documentary.com
diokomenesorothetikes.wordpress.com 

*Επίσης επιθυμία όσων εργάστηκαν για το ντοκιμαντέρ είναι η οικονομική ενίσχυση των διωκόμενων οροθετικών. Πληροφορίες εδώ:
ruins-documentary.com/donate