3/16/17

Για τις πολύπλευρες επιθέσεις στις δομές του κοινωνικού-ταξικού αγώνα


Με αφορμή το δημόσιο λόγο που εκφράζεται ενάντια στα επιχειρηματικά σχέδια του μεγαλοκαπιταλιστή Μελισσανίδη, η κατάληψη «Στρούγκα» στη Νέα Φιλαδέλφεια δέχεται καθημερινούς αποκλεισμούς ενώ σύντροφοι αγωνιστές χτυπήθηκαν από μερίδα οπαδών.

Για τη «Στρούγκα» -στην οποία στεγάζονται δύο συνελεύσεις/συλλογικότητες- υπάρχει επίσης σχεδιασμός εκκένωσής της από την τοπική αριστερή δημοτική αρχή, η οποία έχει ήδη κατεδαφίσει την κατάληψη του Κένταυρου το 2015 και για την οποία δεν τρέφουμε καμία εκτίμηση και καμία αυταπάτη (όπως και για καμία δημοτική αρχή).

Το ζήτημα της δημιουργίας γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια αφορά (πρώτα) τους κατοίκους της περιοχής και (δευτερευόντως) τον κόσμο της ομάδας, όμως η απαγόρευση του δημόσιου λόγου για τα όποια επιχειρηματικά συμφέροντα και η απαγόρευση λειτουργίας ενός χώρου αγώνα αφορά κάθε αγωνιζόμενο.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια διακυβεύεται η δυνατότητα του αντικαπιταλιστικού κινήματος να μιλάει και να υπερασπίζεται τις πολιτικές και κοινωνικές του θέσεις ενάντια στη νεοφιλελεύθερη επέλαση του κεφαλαίου και οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε τις δομές αγώνα χωρίς εκπτώσεις.

Επίσης στις 13/3 το κράτος προχώρησε στην εκκένωση της κατάληψης Βίλα Ζωγράφου και της κατάληψης στέγης προσφύγων-μεταναστών Δρακοπούλειο με συλλήψεις καταληψιών, αλληλέγγυων και μεταναστών, καθώς και σε εισβολή-έρευνα στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Αγρινίου. Έχουν προηγηθεί πριν μερικούς μήνες το κλείσιμο των καταλήψεων στέγης προσφύγων στη Θεσαλλονίκη (Ορφανοτροφείο, Hurriya και Μανδαλίδειο), και πρόσφατα η εκκένωση/βανδαλισμός της κατάληψης Ανοιχτό Τρίτο στη Σύρο.

Οι πολύπλευρες επιθέσεις στις δομές του κοινωνικού-ταξικού αγώνα δε θα περάσουν.

Ούτε βήμα πίσω!

Αλληλεγγύη στην κατάληψη «Στρούγκα» και όλες τις καταλήψεις, κοινωνικούς χώρους, αγωνιζόμενες συλλογικότητες

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος
Pasamontaña