11/07/16

Κανένα σπίτι εργαζόμενου, άνεργου, συνταξιούχου στα χέρια κράτους & καπιτα-ληστών

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 15.30
στο ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
(Ερμού 6, κοντά στο δημαρχείο Νίκαιας)


ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ, ΑΝΕΡΓΟΥ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ
ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑ-ΛΗΣΤΩΝ

Η αξιοπρεπής στέγαση και κατοικία είναι βασικό και αδιαμφισβήτητο δικαίωμα για όλους, όπως και η ελεύθερη πρόσβαση σε νερό, τροφή, ρεύμα, ρουχισμό, υγεία και μόρφωση. Οι κοινωνικές ανάγκες δε μετριούνται με όρους αγοράς και κέρδους αλλά επιβάλλεται να επανακατακτηθούν από την αγωνιζόμενη κοινωνία.

Οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί κατοικίας αποτελούν μέρος των εγκληματικών σχεδίων της οικονομικής ολιγαρχίας που το ελληνικό κράτος, η ΕΕ/ΕΚΤ και το ΔΝΤ εφαρμόζουν ενάντια στην κοινωνική πλειοψηφία.

Η ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των κοινωνικών αγαθών, η υπερφορολόγηση και το διαρκές πετσόκομμα μισθών, συντάξεων, επιδομάτων και όλων των κεκτημένων κοινωνικών και εργατικών δικαιωμάτων, συμπληρώνονται από το σχεδιασμό για μείωση του ποσοστού ιδιοκατοίκησης, ώστε να ωφεληθούν οι τράπεζες και το real estate.

Αντίθετα με τα ψέματα των media, η διάσωση των τραπεζών που έγινε εις βάρος του λαού, τα τεράστια χρέη και η φοροδιαφυγή της οικονομικής ελίτ είναι οι βασικές αιτίες που διόγκωσαν το δημόσιο και ιδιωτικό χρέος της χώρας. Ο εγκλωβισμός των λαϊκών στρωμάτων στη μέγγενη των δανείων ενορχηστρώθηκε -με τα γνωστά διαφημιστικά τεχνάσματα- για να αυξηθεί η κερδοφορία του τραπεζικού και κατασκευαστικού κεφαλαίου.

Δεν παραβλέπουμε το γεγονός ότι τα προηγούμενα χρόνια χιλιάδες παρασύρθηκαν από τη δανειακή μανία της μεγάλης ζωής, των σπιτιών και της αθρόας κατανάλωσης. Δεν υπερασπιζόμαστε κανέναν από τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που πάτησαν επί εργαζόμενων πτωμάτων και τώρα κλαίγονται. Δεν αθωώνουμε όμως τον κεντρικό καπιταλιστικό σχεδιασμό, το κράτος και τις τράπεζες που είναι οι βασικοί υπεύθυνοι, ενορχηστρωτές και αυτουργοί των μεγαλύτερων ληστειών και εγκλημάτων.

Δεν ξεχνάμε την παγκόσμια φούσκα της αγοράς ακινήτων, το τζογάρισμα στην αγορά των στεγαστικών, την κατάρρευση τραπεζικών κολοσσών -όπως των Nothern Rock και Lehman Brothers που πυροδότησαν την τρέχουσα κρίση- και τη μεταφορά των τεράστιων τραπεζικών χρεών στις πλάτες των λαών του κόσμου. Την ώρα που το μεγάλο κεφάλαιο απολαμβάνει σκανδαλώδη προστασία από το κράτος και τις τράπεζες, τα λαϊκά στρώματα που χρεώθηκαν για να εξασφαλίσουν μιαν ιδιόκτητη κατοικία χωρίς το βραχνά του ενοικίου, κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο για μερικές χιλιάδες ευρώ.

Είναι καθήκον όλων μας (ακόμα κι αν δεν είμαστε από εκείνους/ες που δελεαστήκανε από τις δανειακές σειρήνες των τραπεζών) να σταθούμε μαζί με όσους/ες απειλούνται να μείνουν στο δρόμο λόγω μερικών χιλιάδων ευρώ, και να υπερασπιστούμε μαχητικά το δικαίωμα στη στέγαση και κάθε κοινωνική ανάγκη. Αν δεν οργανώσουμε την αντίστασή μας, θα καταντήσουμε Ισπανία όπου καθημερινά πραγματοποιούνται χιλιάδες κατασχέσεις και εξώσεις και θα βλέπουμε όλο και περισσότερους να βρίσκονται στο δρόμο, ενώ χιλιάδες σπίτια θα μένουν ακατοίκητα και εγκατελλειμένα.

Εδώ και δύο χρόνια αρκετές συλλογικότητες και κινήσεις πολιτών στέκονται εμπόδιο με την παρουσία τους στα ειρηνοδικεία ενάντια στους πλειστηριασμούς. Στον αγώνα αυτό δε χωράνε ούτε διαχωρισμοί, ούτε πολιτικαντισμοί και κομματικά καπελώματα. Είναι επιβεβλημένη η ενδυνάμωση τέτοιων κινήσεων αλλά και η προετοιμασία μας για να αντιμετωπίσουμε την επερχόμενη καταστολή ή την πιθανή παράκαμψη των ειρηνοδικείων (π.χ. ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί) και τη διαδικασία των εξώσεων.

Να πολεμήσουμε στους δρόμους και τις γειτονιές μας, να μην επιτρέψουμε σε κράτος και κεφάλαιο να να επιβάλλουν τους πλειστηριασμούς κατοικίας. Να μην αφήσουμε τους συμβολαιογράφους και τους μπάτσους να κάνουν τη βρώμικη δουλειά τους εις βάρος των διπλανών μας. Κάθε μικρή ή μεγάλη μάχη είναι μια νίκη στον αγώνα για να μη δώσουμε άλλο χώρο στην απόλυτη ισοπέδωσή μας.

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ – ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ – ΕΞΩΣΕΙΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 15.30 στο ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

Ερμού 6 (κοντά στο δημαρχείο Νίκαιας)

αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος Pasamontaña
Νοέμβρης 2016